Databrønden er et centralt værktøj i bibliotekerne, der søger og præsenterer materialer sidestillet - uanset medietype og oprindelse.
Databrønden indeholder alle folkebibliotekernes poster, nationalbibliografien, fag- og forskningsbibliotekernes poster og en række eksterne, biblioteksrelevante kilder. Databrønden suppleres løbende med nye kilder.
Integration og relationer
Databrønden sikrer integration og skaber relationer mellem relevante data på tværs af kildetyper og metadata, uanset om det er bibliotekets lokale poster eller kilder fra forskellige leverandører.
Det kan eksempelvis være en bogpost, hvortil der findes en relation til én eller flere anmeldelseskilder (fx fra Materialevurderinger, Infomedia eller Litteratursiden) og/eller til en præsentation af forfatteren i Forfatterweb eller på Litteratursiden. Disse poster bliver i Databrønden relateret til hinanden, så anmeldelsen og/eller forfatterpræsentationen kan vises sammen med den fundne bogpost.
Bibliotekerne har i VIP-basen mulighed for at vælge, hvilke af de eksterne kilder, de vil give adgang til, ligesom det der også er muligt at vælge, om kilden skal indgå i en almindelig søgning, eller om den kun skal fremvises som en relation.
Søgning i databrønden med Open Search
Når der søges i Databrønden benyttes webservicen Open Search.
Denne service leverer et svar fra Databrønden, der indeholder:
- en rankeret og sorteret liste over fundne poster
- facetter til at afgrænse søgningen
- relationer til de enkelte poster (afhængig af opsætningen i VIP).
Fremvisning af poster, og hvordan facetter, relationer mv. benyttes og vises, afhænger af grænsefladen.